Estiu 2010

El destí previst d'aquest any és Itàlia i, més concretament, la Toscana. Aniré preparant aquí la planificació del viatge, s'accepten suggeriments!

Dia 1 d'agost

Sortida de Mataró, direcció AP-7. Parada en Besalú a recollir la caravana i, un cop enganxada, direcció Figueres i de nou a l'AP-7, cap a França falt gent. Tenim previst fer nit al camping Municipal Les Pinedes, situat a Pertuis.

Distància recorreguda: 483km
Despeses previstes (segons Via Michelin): 81,03€
Despeses càmping: 22,60€

Dia 2

Marxarem del camping municipal de Pertuis per anar fins a la nostra destinació, a la Toscana: el camping Toscana Club, situat al poble de Giuncagnano. Aquest camping està situat al Parc Natural d'Argegna, a 1000 metres d'altitud sobre el nivell del mar.

Distància recorreguda: 530km
Despeses previstes (segons Via Michelin): 99,63€
Despeses càmping: 11€ per nit (pagament amb càmping-xec), total 66€

Dia 3 - Coneixent les rodalies


Dedicarem aquest dia a conèixer el poble de Giuncagnano i les rodalies. Podem visitar el Santuari de la Verge de la Guàrdia (Madonna della Guardia) situat a la cima del mont Argegna (pendent comprovar accessibilitat), o potser buscarem algun llac per refrescar-nos.

Castelnuovo Garfagnana
- La seva catedral està dedicada a Sant Pere i Sant Pau. Recomanable fer una passejada a la tarda per les muralles que encerclen el poble.

Pieve Fosciana
- Poble d'origen antic, el més destacable és l'església romànica de Sant Joan Baptista, construida cap a l'any 1.000. A prop de Pieve Fosciana val la pena visitar el llac "in Pra'di Lama".

Barga - ciutat d'origen medieval, encara conserva intactes les muralles que l'encerclen, així com diverses avingudes amb palaus renaixentistes.

Bagni di Lucca
- ciutat d'aigües termals, val la pena visitar l'antiga farmàcia Betti, fundada l'any 1729, així com l'església de Sant Pere i el pont penjant.

Ghivizzano - el més curiós d'aquest poble és la seva forma concèntrica, al voltant de la torre de defensa. Va ser un important centre d'operacions militars.

Dia 4 - Pisa i Lucca

Ens haurem d'aixecar aviat per visitar Pisa i Lucca. A Pisa ja ens han dit que no hi ha gaire cosa a veure, a part de la pròpia torre, així que anirem primer aquí i, un cop fetes les fotografies de rigor, marxarem cap a Lucca.

Segons la pàgina web de Turisme de Toscana, Lucca és la ciutat medieval més bonica del món. Interessant arribar fins a la Piazza del Anfiteatro, anomenada així perquè va ser construïda sobre un antic amfiteatre romà, del qual en conservà la forma elíptica de la plaça. També recomanen la Torre Guinigni a dalt de la qual, si ho he entés bé, hi ha un jardí i unes bones vistes. El Duomo també mereix una visita, així com les diverses esglésies que hi ha escampades per la ciutat.

Distància recorreguda: 120km (Giuncugnano-Pisa); 37km (Pisa-Lucca); 70km (Lucca-Giuncugnano). Total 227km

Dia 5 - Cinque Terre

El Parc Natural de les Cinc Terres està format per 18 kilòmetres de costa rocallosa plena de badies, platges i fons profunds, dominats per una carena paral·lel al litoral. Cinc pobles, Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza y Monterosso, per on perdre'ns i gaudir de les seves platges i paisatges.

Distància recorreguda: 170km (Giuncugnano-Riomaggiore i tornada)

Dia 6 - Activitats d'aventura

Per aquest dia proposo un parell d'activitats, ja veurem quina fem finalment: d'una banda, podem visitar la Selva del Buffardello Adventure Park, un parc d'aquells amb tirolines, ponts suspesos i altres aventures. Està localitzat a San Romano in Garfagnana, només a 14km de Giuncugnano. Preu en funció dels itineraris que es facin: 10€ pels nens de menys de 1,40m (tres itineraris), 13 per joves i adults (cinc itineraris) i 16 per majors de 14 anys (tots els itineraris).

Una altra visita que podem fer, o potser combinar amb l'anterior, és la visita a la Grotta del Vento, localitzada a Vergemoli, a 45km de Giuncugnano. Es tracta d'una de les grutes més grans d'Europa, i es poden fer tres itineraris diferents, d'una, dues o tres hores de durada (preus 9,00€, 14,00€ o 20,00€, nens tarifes reduïdes).

Dia 7 - Descans

Dia previ a la partida. El dedicarem a descansar o a fer alguna visita que ens hagi quedat pendent.


Dia 8 d'agost

A partir d'avui tenim reserva feta al Camping Luxor, amb sortida el dia 16 d'agost. El càmping està situat a Castellina in Chianti, a 220km de Giuncugnano i entre les ciutats de Florència i Siena, i ens surt per 40,70€ per nit (8 nits = 325,6€). Un cop instal·lats i, en funció de l'hora, seria bo anar a Florència i acostar-nos al museu de l'Uffizi, un dels que hem de visitar sí o sí, i agafar entrades per dimarts, dia 10, doncs els dilluns està tancat.

Distància Castellina in Chianti - Florència: 48km

Dia 9 d'agost - Florència

Els museus tanquen en dilluns, però aprofitarem per fer una de les rutes que recull la guia de Florència que hem comprat. Podem provar de visitar la catedral (Duomo), el campanile de Giotto i el Battistero, que estan a la mateixa zona, i a la tarda acostar-nos al Puente Vecchio i passejar amunt i avall.

Dia 10 d'agost - Florència

Si hem aconseguit entrades, visitarem la Galleria degli Uffizi. Altres museus que voldria visitar: l'Academia (on està el famós David de Miguel Angel) i el museu de Leonardo da Vinci, que pot ser molt interesant.

Dia 11 d'agost - Florència

El que ens hagi quedat per veure ho farem aquest dia o, simplement, passejarem pels seus carrers i places. Seguirem la guia, a veure on ens porta, o potser ens anem a un parc aquàtic, com Acquavillage, situat a Follonica (137km des del càmping), o visitem unes termes romanes a Bagno Vinoni, (73km des del càmping) on n'hi ha que són de lliure accés.

Preus parc aquàtic: 18€ adults, 11€ nens. Total: 65€

Dia 12 d'agost - Siena

Aquest dia el dedicarem a visitar aquesta bonica ciutat, localitzada a 27km del càmping. Imprescindible visitar la catedral (Duomo), espectacular edifici amb les seves ratlles de marbre blanc i negre, i la Piazza del Campo, on conflueixen tots els carrers i, on anualment, se celebra el Palio.

Dia 13 d'agost - San Gimignano

Aquesta població és coneguda també amb el sobrenom de la "Manhattan de l'Edat Mitjana", per les elevades torres d'aquesta època que s'alcen a dins el poble. Per dinar, podem pujar als jardins de la fortalessa de la Rocca, a la part alta de la ciutat, lloc ideal per descansar a l'ombra dels arbres i veure les magnífiques vistes de la ciutat.

Dia 14 'agost

Per aquest dia podem tornar a Florència, a Siena o visitar altres ciutats. M'han recomanat visitar Peruggia, una petita ciutat universitària amb molt d'encant. Ho decidirem sobre la marxa.

Dia 15 d'agost

És l'últim dia abans de la tornada. Descansarem o bé repetirem alguna visita a les ciutats més properes, o potser a alguna terma propera...

Dia 16 d'agost

Se'ns acaba la reserva feta al càmping Luxor, per tant, toca tornar. La idea és fer nit al mateix camping de l'anada (Municipal Les Pinedes) i, en funció de l'efectiu que ens quedi, potser quedar-nos un parell de dies a la zona per visitar-la amb tranquil·litat, doncs el càmping està situat a 20 mn d'Aix-en-Provence, a 30 mn de Marsella i a 1h d'Avignon. Si no és possible, cap a Mataró falta gent!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari!