ON PERNOCTAR AMB AUTOCARAVANA, SENSE PARK4NIGHT!

Avui dia existeixen múltiples aplicacions per a mòbil que són molt útils quan busquem llocs per pernoctar amb la nostra autocaravana, caravana, furgoneta, camper, etc. De veritat, com ho fèieu quan tot això no existia??? 😁😁😁

CamperContact, FurgoPerfectos, CaraMaps, Park4Night, Moc-Moc... La majoria funcionen de forma similar: els usuaris introdueixen els llocs de pernocta, aparcament, etc. amb una petita descripció, incloent els serveis que ofereixen, si és o no gratuïta, si es pot pernoctar o només és un aparcament, etc. I, evidentment, la seva ubicació

Poden o no haver-hi fotografies del lloc i sovint hi ha un sistema de puntuació i comentaris pels usuaris que, de vegades, ajuden a decidir si hi anem o busquem una altra ubicació.

Nosaltres habitualment fem servir Park4Night, tot i que tenim totes les altres també instal·lades, però de vegades no acabem de trobar res que ens faci el pes allà on volem anar, i és llavors quan fem servir l’eina màgica: Google Maps!

Imagino que no us estic descobrint la sopa d’all, però de totes formes us explico com ho fem i ja decidireu si us serveix el nostre sistema.

Posem per exemple Giethoorn, un poble súper turístic als Països Baixos. Resulta que la cerca amb Park4Night ens mostra 3 àrees privades:


Però nosaltres només anem de visita, tenim previst pernoctar en un altre lloc. On podem aparcar que no ens costi un euro, si és possible? Doncs aquí entra en acció Google Maps!

Busquem el poble a l’aplicació i posem el mapa en mode “Satèl·lit”:

Què hem de buscar?

Hem d’anar fent zoom, acostant la imatge al màxim fins trobar algun lloc on veiem vehicles aparcats, o un descampat que sembli interessant:


Quan estem fora del país va bé saber idiomes o, si més no, fer servir el traductor, no sigui que el que a vista de Maps semblen cotxes molt ben aparcats siguin, en realitat, tombes d’un cementiri. 😅😅😅


Val a dir com a consell extra que els cementiris són un bon lloc per pernoctar, els veïns no molesten gens. Nosaltres inclús els hem dedicat un vídeo, ja l’heu vist? 😍😍😍

Toca seguir buscant, fins trobar un aparcament (sí, la P vol dir això) gratuït i, segons sembla, amb places grans:


Ara només queda posar un marcador al lloc on volem anar i ens apareixeran les indicacions per anar-hi, ja sigui amb el mateix Google Maps o introduïnt les dades al nostre navegador:


I a partir d’aquí ja podem dirigir-nos al nostre destí.

Quins llocs busquem?

Si només volem aparcar, i donat que portem un vehicle voluminós, busquem aparcaments a supermercats, centres esportius (camps de futbol, piscines, etc.), un parc públic, etc. Compte amb els supermercats, que de vegades els pàrquings són subterranis (sí, també ens hi hem trobat). En pobles petits busquem descampats a l’entrada del poble, per no quedar-nos atrapats en algun carrer...

Si volem pernoctar busquem un lloc ben discret. Sovint les zones recreatives o de pic-nic tenen zones àmplies d’aparcament que queden buides al vespre i són un bon lloc per dormir tranquils.😴😴😴

Si sou dels que us desperteu al mínim soroll, eviteu dormir prop d’esglésies, sobretot en entorns rurals, on toquen les campanes els quarts, les hores i les repetides. És molt bonic sentir-les a les 10 del matí, però a les 3 de la matinada ja us dic jo que no són tan bucòliques!

I vosaltres?

També feu servir Google Maps? Quines altres aplicacions feu servir? Us llegiu tots els comentaris de Park4Night o aneu una mica “a lo que surti”? Teniu alguna anècdota per explicar-nos?

Properament...

Com preparem les nostres rutes? Com decidim els llocs a visitar? Les seguim al 100%?

Us convidem a subscriure-us al nostre blog per rebre més consells interessants. O al nostre canal de Youtube, Instagram (@DreamTravelDream) o Facebook (DreamTravelDream amb la Pelotilla)!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari!