PREPARANT LES VACANCES D'ESTIU

Com cada principi d'any, ens toca començar a somiar i pensar on ens agradaria passar les vacances d'estiu. Tot i que aquest any (2024) tenim encara moltes incerteses per temes mèdics i de feina, i potser demorem una mica la decisió sobre el destí final, diu la dita que "feina feta no té destorb", la qual cosa vol dir que, si no podem fer-ho aquest any, doncs ho farem l'any vinent.

I dit això, us indico a continuació què tenim en compte i com organitzem la ruta, quines eines fem servir, etc.

Punts a tenir en compte

Els dies disponibles

Aquest és un dels punts que ens condiciona més la ruta. Normalment, tenim unes tres setmanes de vacances, però ens agrada dedicar 3 o 4 dies al final per relaxar-nos a una de les nostres platges favorites. 

Com ens agrada passar un dia de platja!!!


Evidentment, això fa que descartem rutes llargues que tinc moltíssimes ganes de fer, bàsicament tot el que passi d'uns 1.500 km fins al punt més llunyà, per la qual cosa aquestes rutes llargues només les podrem fer quan disposem de més dies de vacances (o quan ens jubilem, directament).

El pressupost

Evidentment, és el segon punt en importància. Depenent d'això mirem de fer rutes més properes a casa o més llunyanes. Hem de tenir en compte que la despesa en dièsel sol suposar, més o menys, el 50% del pressupost.

Un cop definits aquests dos punts, ja podem començar a somiar...

D'on traiem la inspiració? Com decidim on anirem?

Doncs bàsicament de les xarxes socials. Segueixo a molts viatgers a YouTube i Instagram, bàsicament, que són font directa d'inspiració. També segueixo alguns els blogs de viatgers que, tot i que la forma de viatjar pugui ser diferent de la nostra, sempre tenen coses a aportar.

Podríem dir que tot comença amb un somni...

Eines de planificació

Tot i que cada any busco si trobo a internet alguna eina que em serveixi per planificar el viatge, al final acabo fent servir Google Maps.

El que faig és crear un mapa amb "My Maps" on vaig afegint diverses capes:
  • Ciutats i pobles
  • Excursions
  • Àrees d'autocaravana i aparcaments permesos
  • Zones de bany / piscines (a l'estiu súper recomanable)
  • Itinerari, per fer-nos una idea de per on anirem i no fer gaire volta (missió quasi impossible)
La informació de què veure, què visitar, etc., la busco directament a les webs de turisme de la regió que visitarem. Tot i que ja tinc una llista prèvia (gràcies a les xarxes socials) dels imprescindibles, però això no vol dir que la seguim fil per randa. Més aviat, sempre deixem temps per a la improvisació.

Per exemple, aquest és el mapa que vaig preparar per a les vacances del darrer estiu a Navarra (no tinc clar si podreu obrir-lo, aviseu-me si hi ha algun problema amb l'enllaç). 

Els vídeos d'aquestes vacances que, com veureu, no van incloure tota la ruta prevista, els podeu veure al nostre canal de YouTube. Aquí teniu un resum molt resumit:




I aquí, la llista de reproducció d'aquesta sèrie: Navarra amb autocaravana

Però, evidentment, n'hi ha moltíssimes més, des del simple (o complicat) quadern de viatge físic, on podem anar anotant tot allò que volem visitar; les webs de turisme d'algunes destinacions, que permeten anar creant un quadern virtual amb l'itinerari, llocs interessants, activitats, etc., com la web de "France-Voyage"; o altres entitats, tipus agències de viatges, que et permeten fer també una planificació virtual, com el mateix RACC.

M'agrada fer una primera aproximació en paper!


Abans de començar el viatge...

Revisió mecànica

Per tal de minimitzar els imprevistos, unes setmanes abans fem una bona revisió mecànica de la Pelotilla, la nostra autocaravana. Si toca, fem canvi d'oli, filtres, comprovem l'estat dels pneumàtics, etc.

Revisió de l'autocaravana

Més enllà de la revisió mecànica, comprovem també:

  • Nivell de la bombona de butà/propà, sobretot si viatgem fora del territori espanyol, on pot ser més complicat trobar on canviar-la o omplir-la (només en tenim una).
  • Estat del líquid del WC, pastilles potabilitzadores, neteja d'aigües grises... No fos cas que ens quedem sense cap d'aquests elements en algun lloc inhòspit.
  • Equipament bàsic: paper de cuina, paper de WC, bosses per a la brossa, sabons i xampús (també sabó per a rentar plats)... És a dir, tot allò que portem fix a l'autocaravana i que anem consumint en les sortides que fem i, per tant, hem d'anar reposant de tant en tant.

Preparació de l'equipatge

Durant la setmana anterior a l'inici del viatge comencem a preparar llistes i paquets de tot allò que ens hem d'endur, que dividim en:

  • Roba, que variarà molt en funció de la destinació, tot i que sempre portem un poti-poti de tot, roba d'estiu i també d'abric, per si de cas...
  • Productes sanitaris: medicines, targeta sanitària (també europea, si es dóna el cas).
  • Alimentació: menjars preparats (sigui per nosaltres o no), begudes, esmorzars, productes d'Herbalife per a en Xavier, productes frescos... Segur que de gana no ens morim!
  • Elements electrònics: portàtil, cables de connexió i càrrega, càmera addicional (carregada), bateries, llibre electrònic, etc.
I a partir d'aquí, només ens queda estalviar i encreuar els dits per a què cap imprevist ens impedeixi fer el viatge somiat...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari!