Destinació Galícia - dia 19: Visita Burgos els dimarts!

Dimarts, 18 d'agost del 2020

Ahir al vespre vam agafar entrades per visitar El Caprici de Gaudí, per la qual cosa ens posem en marxa ben aviat (hem agafat la segona hora disponible, a les 9:15 si no recordo malament).


Evidentment, si passeu per la zona no podeu deixar de visitar-ho. La Villa Quijano, coneguda com "El Capricho", és un edifici modernista que va ser projectat per Antoni Gaudí, i construït entre el 1883 i el 1885. Màxim Díaz Quijano era un indià enriquit a Cuba, on va estar en contactar amb alguns empresaris catalans, i en tornar a Comillas va encarregar aquest palauet, que des del 2009 es va convertir en museu.

Ens hagués agradat fer una visita guiada, però anàvem justos de temps i vam fer-la per lliure. Tot i això, ens va encantar!

Un cop acabada la visita tornem a l'àrea i posem rumb a Burgos. Tenim uns 200 quilòmetres per endavant i a les 16:00 ja hem aparcat a prop del castell de Burgos, on hem llegit que és possible pernoctar. La Pelotilla està una mica torta, però no podem fer res més.

Després de descansar una mica ens acostem a veure el castell. L'entrada és gratuïta i, tot i que falten només 5 minuts per a què el tanquin, el noi de seguretat, súper amable, ens deixa passar, doncs hi ha una visita guiada a dins i fins que no surtin no el tancaran. O sigui que ens apressem a recorrer les muralles i fer algunes fotos.


Un cop acabada la visita ens dirigim, caminant, fins al casc antic de Burgos. Allà descobrim, ben bé per casualitat, que els dimarts tant la catedral com altres tres esglésies tenen l'entrada gratuïta i, tot i que ja és una mica tard, ens dóna temps de visitar l'església de Sant Esteve, que s'ha convertit en un museu de retaules magnífic i on, també per casualitat, podem escoltar un concert d'orgue gratuït. També visitem de forma gratuïta l'església de Sant Nicolau de Bari, amb un retaule de pedra a l'altar major que és, simplement, meravellós.


Se'ns fa tard per entrar a la catedral, però sí que podem accedir al claustre. De totes formes, ja ho coneixíem d'una visita anterior.

I acabem el dia de la millor manera, prenent unes tapes de morcilla de Burgos i alguna coseta més en una de les nombroses terrasses del casc antic, després de donar mil i una voltes per la ciutat.

L'endemà tenim idea d'anar fins a Logronyo, però una trucada familiar ens obligarà a accelerar la tornada. Ho haurem de deixar per a una altra sortida.

I per acabar, us deixem un vídeo resum, molt curtet, amb les despeses i altres magnituds d'aquest viatge! Gràcies per acompanyar-nos!!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari!