COM PUBLIQUEM A YOUTUBE EN 3 PASSOS!



En aquest petit article us expliquem els passos que seguim per preparar els vídeos que pengem al nostre canal de YouTube, així com la durada estimada de tot el procés per a un vídeo d'entre 15 i 20 minuts.

No entrarem en l'aspecte tècnic de com funciona un editor de vídeo, perquè d'editors n'hi ha moltíssims i teniu molta informació a la web però esperem que sigui del vostre interès!

1 – SELECCIÓ DE MATERIAL

El primer que fem és seleccionar el material que volem incloure en el vídeo. Habitualment guardem les fotos i vídeos en carpetes amb la data, per tal que sigui més fàcil trobar-los després.

Temps dedicat a la selecció de material: 1 hora (evidentment, en funció de la quantitat de material que haguem de seleccionar).


2 – CREACIÓ DEL VÍDEO

Nosaltres utilitzem el programa Movavi. Segurament no és el millor editor de vídeo, però sí és molt fàcil de fer servir quan no tens ni idea d'edició i el seu preu és assequible. Tot i que aquí fan una mica de trampa, perquè cada any treuen una nova versió que no actualitza l'anterior i, si vols accedir a les darreres millores, toca “passar per caixa” (amb descompte, però toca pagar) 😡

Evidentment aquesta és la part més feixuga de tot el procés. En el meu cas intento seguir sempre el mateix ordre:

  1. Carregar tots els elements, ja seleccionats prèviament, a la línia de temps del programa.
  2. Fer una primera visualització de tots els elements. Aquí toca retallar els vídeos, reordenar els elements si convé, ajustar l'àudio, etc.
  3. Afegir elements gràfics addicionals, com pot ser text, gifs, animacions i tonteries vàries.
  4. Preparar les locucions en off. Toca buscar informació a la xarxa i preparar el text en un document de Word. El mateix programa ens permet fer la gravació d'àudio i ubicar-la on convingui.
  5. Afegir les transicions entre elements gràfics, si cal (reconec que cada cop en faig servir menys aquest element).
  6. Per acabar d'arrodonir el resultat, toca escollir la música entre els milers de possibilitats que existeixen a la xarxa. Recordeu que per no tenir problemes de copyright heu de fer servir música lliure de drets d'autor, o pagar alguna plataforma per fer servir la seva música. Personalment jo faig servir la música disponible a YouTube pels creadors de contingut, però en aquest article trobareu més informació.
  7. L'últim pas és crear el vídeo i guardar-lo al nostre equip.

1.      Temps dedicat a la creació del vídeo: Entre 4 i 5 hores.

3 – PUBLICAR EL VÍDEO A YOUTUBE

Accedim al nostre canal i seleccionem el vídeo que volem publicar. És important dedicar uns minuts a pensar en els següents aspectes:

  • Títol del vídeo, que sigui el més descriptiu possible evitant el clickbait
  • Descripció, que engresqui a veure tot el contingut
  • Miniatura del vídeo, que dissenyem prèviament amb Canva
  • Afegir targetes o elements de subscripció

L'últim pas és afegir els subtítols. En aquest cas, YouTube té una eina per afegir-los però, en el cas del català, no detecta automàticament l'idioma i hem d'escriure-ho tot. És, sense cap mena de dubte, la part que menys m'agrada però tenim seguidors que sí que ho agraeixen molt (recordeu que publiquem exclusivament en català).

L'eina de subtitulació inclou un panell lateral on anar escrivint el text, acotant-lo en el temps; un panell de visualització del vídeo i una barra inferior per ajustar temporalment els diversos blocs d'àudio.

Toca anar escoltant i escrivint alhora, o bé copiar els textos que teníem guardats en Word (per les veus en off), i fer un “copiar i enganxar”. Els textos s'han d'ajustar per tal que coincideixin exactament amb les imatges i els àudios.

Un cop gravats els subtítols en català, la mateixa eina de YouTube ens permet fer traduccions automàtiques a altres idiomes, però que igualment cal revisar perquè no són 100% correctes.

El procés de subtitulació ens pot portar unes dues hores de feina, en funció de si “xarrem” molt o poc 😁

Temps dedicat a la subtitulació: 2 hores.


I ja tenim el nostre vídeo llest per llençar-lo al món. Només caldrà acabar d'acotar quan el volem publicar i esperar els milions de visualitzacions😂😂😂

RESUM: TEMPS DEDICACIÓ

Etapa

Temps dedicat (h)

Selecció de material

1

Creació del vídeo

5

Subtitulació

2

Total

8

 Ara ja sabeu tot el que hi ha darrera dels vídeos que publiquem al nostre canal. Què us sembla? És molt o poc temps? Encara no us hi heu subscrit? A què espereu???


6 comentaris:

  1. Moltíssimes gràcies, saps que aprenem dels millors 😘😘😘

    ResponElimina
  2. Muchas gracias por la información, son fantásticos vuestros videos, y yo soy de las que agradezco enormemente los subtítulos. Algún día voy a publicar un video para sorprenderles jajaja.

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies per tota la informació i l'estona que ens.
    dediqueu😘😘😘😘

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Cowboy!!! (Ja he aconseguit configurar el blog per poder respondre, després de no sé quant de temps...). Fins aviat!

      Elimina
  4. Gràcies Atalí i Cowboy pels comentaris. Haig de veure encara com us puc contestar directament, hahahahaha!!!!

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari!