VACANCES 2019 (Cap. 10) - Locronan, Concarneau

Dimarts, 13 d'agost del 2019

Sortim de la Península de Crozon i ens dirigim cap a Locronan, que forma part de l'associació "Les pobles més bonics de França (Les plus beaux villages de France). Degut a això, és un poble força turístic i just a l'entrada té una gran zona de pàrquing on has de deixar el vehicle sí o sí, doncs no està permesa la circulació per dins el poble.

També té una àrea d'autocaravanes accessible amb la targeta Camping-Car Park, però ens dona la sensació que no hi ha lloc i com que, de totes formes, no tenim intenció de pernoctar-hi, aparquem a l'altre pàrquing.


Ens dediquem a passejar tranquil·lament pels seus carrers i ens meravellem amb les cases de granit gris que hi trobem a banda i banda del carrer. La majoria són negocis dirigits als turistes, ja sigui de restauració, artesania, antiguitats... Entrem a l'església, a totes les botigues que trobem obertes, ens deixem endur per la imaginació del teatre de titelles... I decidim que sí, que és un dels pobles més macos de França. A més, potser per l'hora o perquè el dia no acompanya gaire, però no està gaire "ocupat" i la passejada és molt tranquil·la.



Com que aquest relat l'estic escrivint uns mesos després, ara mateix no sé ben bé on vam dinar, si abans d'arribar a Locronan o en un altre lloc, però tampoc és rellevant.

Un cop visitat el poble posem nou rumb direcció Concarneau. Rodegem Quimper sense detenir-nos i arribem a Concarneau. Tot i que en Xavier vol anar fins al centre amb l'autocaravana, com que no ho coneixem ens dirigim cap a una de les localitzacions que surten a Park4Night, al pàrquing del costat de l'estació, on podem aparcar sense problemes. De fet, n'hi ha unes quantes autocaravanes aparcades.

Des d'allà ens dirigim cap al port i entrem a la ciutat emmurallada (la ville-close), envoltada d'amples i altes muralles que van ser reforçades pel famós arquitecte Vauvan, que inclús té un carrer amb el seu nom.


Aquí l'ambient és més aclaparador, doncs el carrer principal és força estret i està tot ple de negocis de restauració i de gent que passeja amunt i avall. A estones es fa difícil caminar i tot. Finalment, optem per pujar a les muralles i fer la volta per dalt.

Quan baixem de la muralla ens trobem amb uns músics i seiem una mica a escoltar-los, però de seguida s'aturen per descansar (hem arribat que l'espectacle estava començat) i aprofitem per tornar cap a l'autocaravana on sopem els musclos que hem comprat aquest matí a Morgat.


Passem una nit tranquil·la (almenys que jo recordi 😉).

Quilometratge i pernocta

  • Pernocta: estació tren de Concarneau (disponible a Park4Night)
  • Quilòmetres recorreguts: 86,2
  • Total quilòmetres acumulats: 1.869,30

El vídeo!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari!