3 PLANS A BENISSANET PER NADAL

Aquest cap d'any l'hem passat amb una bona colla d'amics a Benissanet, comarca de la Ribera d'Ebre, i us deixem a continuació les nostres recomanacions, per si visiteu la zona.

Exposició de diorames d'en Ramon Colomer

En Ramon Colomer és un artista difícil de classificar: escultor, pintor, arquitecte (a petita escala)... Nascut a Banyoles, de ben petit es va iniciar en el món pessebrista i ara es dedica a fer diorames, i no només de temes nadalencs.

Des de fa temps està immers en la preparació d'una exposició que voltarà per tota Europa, l'Expo-Tour. En aquesta exposició mostrarà diorames de les 7 meravelles del món antic, a partir de desembre del 2023.

A Benissanet, on resideix actualment, per nadal podeu visitar l'exposició però a més, aquest any (fins al 8 de gener) podeu veure un avançament de l'Expo-Tour gratuïtament:

  1. Les piràmides d'Egipte
  2. Els jardins de Babilònia
  3. El far d'Alexandria
  4. El colós de Rodes
Tot i que està prohibit fer fotografies i gravar en vídeo, vaig demanar permís a l'artista i molt amablement me'l va concedir. Aquí teniu una petita mostra, però sempre serà molt més bonic en directe!






Us deixo l'enllaç de la seva web, per a què veieu les coses tan boniques que fa: Ramon Colomer

Ben aviat tindreu disponible el vídeo al nostre  canal de YouTube

Refugi antiaeri de Benissanet

Una altra visita imprescindible és el refugi antiaeri de la Font Gran. Construït al 1938 per les tropes republicanes, amb l'ajut de noies del poble, disposava de tres entrades diferents.

El seu interior és un túnel estret, de poc més d'un metre d'amplada i 1,80 d'alçada (les mides són aproximades, a algú li va tocar anar ajupit), on les persones es refugiaven durant els atacs aeris. El túnel no és recte, sinó que fa ziga-zaga, per esmorteir l'ona expansiva en cas que algun obús arribés a impactar-hi.

En una petita sala podreu veure un audiovisual on algunes de les noies (ja àvies quan es va gravar) que van participar en la seva construcció expliquen la seva experiència.

Font Gran (on hi ha l'accés al refugi)

Per visitar el refugi cal concertar dia i hora amb l'ajuntament de Benissanet i el preu és de 3€ per persona. Tot i que a nosaltres ens va fer una visita guiada el mateix alcalde, de forma gratuïta.
 

Àrea d'autocaravanes La Campaneta

A les afores de Benissanet en Xavier i la Tere han creat una àrea d'autocaravanes privada, que no podeu deixar de visitar si aneu per la zona.

Disposa d'una zona parcel·lada, amb places prou amples per a tot tipus de vehicles, amb tomes d'aigua individuals, connexió elèctrica i possibilitat de buidar les aigües grises sense moure l'autocaravana de lloc.

A més, també hi ha una zona no parcel·lada enmig de les oliveres, disposa de pipi-can, mòdul de lavabos i dutxes (gratuïtes), zona per rentar plats, rentadora, sala coberta per si fes mal temps... Tot el que necessiteu, i més!


I la canalla segur que gaudirà veient les gallines, oques, el cavall o l'ase de la granja!

Actualment el preu és de 10€ per nit, i si necessiteu connexió elèctrica 3€ addicionals.

Però el millor és l'acollida del Xavier i la Tere, que es desviuran per fer-vos l'estada ben còmoda.

Coordenades: 41.063308, 0.621802

I molt a prop...

  • A només 3 quilòmetres teniu el poble de Miravet, amb el seu castell, el pas de barca i les cases a la riba de l'Ebre.
  • Podeu passejar, a peu o en bicicleta, pel camí de Sirga de Mora d'Ebre.
  • A la primavera, gaudir dels fruiters florits. Tot un espectacle!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari!