VACANCES 2019 (Cap. 13) - Mende

Dissabte, 17 d'agost del 2019


Hem passat una nit molt tranquil·la al càmping La Roche, a Saint-Amand-Montrond. Ens aixequem i mirem la ruta que farem avui. Ara ja som conscients que els quilòmetres amb l'autocaravana es fan a un altre ritme, per la qual cosa no ens arrisquem a fer-ne molts. A més, és dissabte d'un pont de quatre dies i no sabem com estarà el trànsit.

Veiem que la ciutat de Mende està, més o menys, a mig camí del nostre destí final i decidim dirigir-nos cap a allà. A més, també hi ha àrea d'autocaravanes.

Sortim del càmping a mig matí i ens aturem a un supermercat per abastir-nos. Entre una cosa i una altra fins a la una del migdia no sortim en ruta. Aquest cop sí agafem l'autopista de peatge, A71, direcció sud. Arribant a Clarmont d'Alvèrnia trobem una gran retenció i ens deixem aconsellar pel Google Maps. Sortim de l'autopista i no tornem a enllaçar-la fins més endavant, quan ja s'han acabat les retencions.

Ara ja anem per l'A75, una autopista que, si no m'equivoco, només té el peatge del Pont de Millau. Passem entremig de diversos parcs naturals i l'autopista va pujant i baixant. Veiem uns quants vehicles aturats, que pel motiu que sigui no han pogut continuar pujant, però la nostra Pilotilla pot amb tot, n'estem molt contents.

Ens aturem a l'area de descans de Garabit i des d'allà tenim unes vistes impressionants del Viaducte de Garabit, un espectacular viaducte que va ser dissenyat per en Gustave Eiffel, qui va patentar els sistema de construcció que utilitzaria posteriorment en la Torre Eiffel. Fa un parell de dies vaig enganxar un documental sobre grans obres civils on explicaven la dificultat de la seva construcció i l'avenç que va suposar en aquell temps per millorar la comunicació de la regió. Realment és una gran obra de l'enginyeria civil.

Dinem a l'àrea de descans (quin luxe tenir una autocaravana per fer aquestes coses!!!) i aixi també permetem que els pneumàtics es refredin, doncs fa força calor, res a veure amb les temperatures de la Bretanya.

Seguim per l'A75 i sortim per la sortida 34. Des d'allà agafarem la carretera D806 fins a Mende. Aquesta és de les carreteres que ens agraden a nosaltres, molt poc trànsit, paisatges encisadors i vaques pel camí 😁.


Arribem a Mende cap a les 6 de la tarda, però el gps ens fa una mala jugada. Tenim habilitada l'opció de "camió" amb les mides de l'autocaravana, però tot i això ens envia per un carrer que passa sota el pont del tren i, tot i que passaríem d'alçada, no veiem clar el gir de 90º que hauríem de fer un cop passat el pont, i decidim buscar un altre camí. Per sort, després de donar algunes voltes aconseguim arribar-hi i ens instal·lem a l'àrea.


No ens queda gaire clar si l'àrea és de pagament o no. Tot i que hi ha una indicació amb el preu que s'ha d'abonar, no hi ha cap màquina. Arribem a la conclusió que serà de pagament properament. Preguntem als veïns i ens diuen que allà no ha pagat ningú. Creuarem els dits.

Estem una estona petant la xerrada amb els veïns. Són un matrimoni francès ja jubilats i ens entenem com podem. És curiós, perquè en Xavier ha estudiat francès i jo no. Llavors la conversa és del tipus: els francesos diuen alguna cosa, jo li tradueixo a en Xavier, i en Xavier dona la nostra resposta en el seu francès de 8è d'EGB. Si jo els vull dir alguna cosa, en Xavier em tradueix (intento parlar-hi, però no tinc gens de vocabulari) i així anem fent. Parlem una mica de política (el que ens permet l'idioma) i queden bastant flipats del que està passant a Catalunya.

Ells mateixos ens informen que al vespre, a Mende, hi ha una celebració especial amb majorettes. No entenem gaire de què es tracta, però diuen que venen grups de diversos països d'Europa, així que sopem aviat i a les nou del vespre ens dirigim cap al centre de la ciutat.

El que ens trobem és una desfilada de bandes musicals de diferents països, incloent una d'Alcalá de Henares. En alguns casos aquestes bandes porten un grup de majorettes, però en altres no. És una cercavil·la que em recorda l'arribada dels Reis d'Orient aquí. Passem una bona estona veient-la i, després, passejant per la ciutat de nit.


Com ja és habitual a les àrees franceses, al vespre l'àrea ja està plena i algunes autocaravanes aparquen a un aparcament que hi ha a tocar de l'àrea.

Diumenge, 18 d'agost del 2019

Ens aixequem cap a les 9h, ni molt aviat ni molt tard. Hem decidit que ens quedarem fins l'endemà aquí, o sigui que no tenim gaire pressa. Això sí, dilluns hem de deixar l'àrea al matí, doncs hi ha una celebració o mercat i tot l'espai ha de quedar lliure.

La vil·la continua de celebracions. Comprem esmorzar en una boulangeria i ens perdem pels carrerons del centre. Ens acostem a la catedral de Notre-Dame-et-Saint-Privat, d'estil gòtic i que va ser declarada monument històric al 1906. La porta lateral està oberta, però obrim una mica i veiem que estan fent missa, així que decidim esperar que acabi. En aquest moment, surten algunes persones i una senyora gran, després de preguntar-nos d'on som, ens diu que entrem a la catedral per a què ens beneeixin 😕. Com que no som gens practicants ens esperem igualment, però la dona ha estat molt amable.

Un cop acabada la missa, que era especial perquè són festes a Mende, els vil·latans surten en processó amb l'estàtua del sant patró de la ciutat, Sant Privat. Aprofitem per entrar a la catedral i ens endinsem fins a la cripta.



Al sortir veiem una estona la processó i tornar a passar la mateixa cercavil·la del vespre anterior. Com que fa caloreta, decidim acabar de passar el dia a la piscina municipal. Hem consultat un mapa a l'oficina de Turisme on parla de la "Platja de Mende", i com que està a prop de la piscina decidim acostar-nos-hi primer aquí. A més, la piscina tanca al migdia 😳.

Autor: Civodule
La suposada "platja" està al costat del pàrquing del Super-U que, com és diumenge, està desert. Així que aparquem sense problemes i ens dediquem a explorar els voltants. Hi ha un parc força gran amb gespa, una pista de volei sobre sorra i la platja, ehem.... Bàsicament és un tros de sorra al costat del riu, on ni tan sols està permès el bany. I per més "inri" està tancada fins no sé quina hora. Els horaris d'aquests francesos no els entendré mai 😂😂😂


Així que dinem uns musclos al vapor a l'autocaravana i després marxem, també amb l'auto, cap a la piscina. Allà ens estem un parell d'horetes. El cas és que en Xavier només porta banyador tipus pantaló curt i, si no ho sabeu, en la majoria de piscines franceses no els deixen fer servir, així que mirem d'escaquejar-nos i no tenim cap problema, però no estem 100% tranquils.

L'espai és maco, hi ha tumbones i una zona d'herba molt agradable per prendre el sol.Quan es comença a omplir decidim marxar i tornar a l'àrea.


Aquest dia ja no farem gairebé res més. Preparem la ruta per l'endemà i ho deixem tot preparat per aixecar-nos aviat i marxar abans que ens facin fora del pàrquing.

Pernocta i quilometratge

  • Pernocta: Àrea Sosta Mende (Park4Night)
  • Quilòmetres recorreguts: 350
  • Quilòmetres totals acumulats: 2.900,3

Fotos




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari!