Destinació Galícia - Dia 2: Ponferrada

Dissabte, 1 d'agost del 2020

Avui ens hem aixecat aviat amb la intenció de començar la ruta cap a Ponferrada, la propera destinació, però després de veure els cartells de l'àrea amb informació del poble hem decidit anar primer a fer un tomb.

Los Fayos és un petit poble de la província de Saragossa, situat a uns 10 quilòmetres de Tarazona. Està situat als peus d'un massís rocós i al costat del riu Queiles. Molt a prop, i visible des del poble, hi ha la presa de l'embassament de La Val.

Sense saber molt bé on anem ens enfilem per una carretera que porta fins a l'embassament. Allà ens aturem uns minuts per fer alguna foto i algun vídeo. Des d'allà dalt podem veure el poble i les edificacions excavades a la mateixa roca.


Si seguim la carretera arribaríem a la cua de l'embassament on, segons ens ha dit un matrimoni de la zona, hi ha un petit salt d'aigua i una zona de pícnic. Però decidim retomar el pla inicial i comencem la ruta.

És un altre dia de quilòmetres i més quilòmetres travessant Saragossa i Castellà-Lleó: Sòria, Burgos, Valladolid, Zamora i, finalment, Lleó. Anem alternant carreteres nacionals (N122) i autovies (A15, A11 i A6) en diferents estats de conservació, així com conreus de cereals, blat de moro, gira-sols i vinyes, moltes vinyes.

Arribant a Peñafiel veiem la figura imponent del seu castell, construït a principis del segle XI i decidim acostar-nos-hi. Ens enfilem per la carretera del Castell i, un cop a dalt, fem algunes fotos sense baixar de l'auto i seguim la ruta.



Al final arribem a Ponferrada a les 4 de la tarda. Els darrers 200 quilòmetres els he fet jo al volant, però tot el camí és autovia.

Amb el gps no ens costa trobar l'àrea de Ponferrada. És un aparcament ampli, amb unes 20 places ben amples, i es pot omplir i buidar aigües sense cap cost. A més, està molt a prop del centre històric.

Desprès de dinar i descansar una mica anem a passejar. Ens acostem al castell templari, on ens fan passar tots els protocols COVID. A l'estiu l'entrada és gratuïta.



Del castell, en constant renovació, es conserven les muralles i algunes torres de defensa. A la part més nova hi ha una exposició de facsímils de llibres de l'edat mitjana molt interessant. Es tracta de bíblies, llibres d'hores, santorals i llibres per l'estil amb maquíssimes il•lustracions. 

Un cop vist el castell passegem pel casc antic i, tot i que teníem previst dormir a Ponferrada, en Xavier pensa que potser hi haurà massa enrenou de cotxes, així que mirem a Park4Night si hi ha possibilitat de pernoctar a Villafranca del Bierzo. No ho teníem previst, però ens havien parlat molt bé del poble i estem només a mitja hora.

Així que ens posem de nou en ruta. Ens costa una mica trobar el parking, que està al costat d'una platjeta fluvial. Segur que demà estarà a tope.

Quilometratge total acumulat: 978,5

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari!