Destinació Galícia - Dia 7: Rias Baixas

 Dijous, 6 d'agost del 2020

Avui és un dia ben estrany. Hem quedat amb l'Alejandro que ens vindrà a buscar amb el seu cotxe i portarem la Pelotilla a la nau del seu negoci de lloguer d'autocaravanes: https://batelarea.com/ i, des d'allà anirem amb ell a dinar. 

Nosaltres pensem que la nau deu estar prop de Vigo, però està a Gondomar (a no gaires quilòmetres de Portugal). Un cop deixem l'autocaravana anem tots tres en el seu cotxe, direcció Portugal.

Fem una parada "tècnica" a les bodegues Valmiñor, https://adegasvalminor.com/, a Tabagón, i després de fer una breu visita per les instal·lacions de la ma del Carlos, un dels socis, provem un parell de vins albariño i un vermut blanc (Entroido) amb base d'albariño que està bo no, el següent (i jo no sóc de vermuts). Evidentment, acabem fent algunes compres. A veure si arriba alguna ampolla a casa! 😅😅😅

Més endavant ens desviem una mica de la ruta per pujar al Mont de Santa Tegra/Tecla, on hi ha una petita església, un monestir i un "castro" de l'època celta en molt bon estat, amb un parell de reconstruccions dels habitatges d'aquella època.

Les vistes són impressionants. D'una banda, la desembocadura del riu Miño i Portugal a l'altre banda del riu, i si canviem de banda veiem el poble de A Guarda i el seu port.

És allà on anirem a dinar. Al restaurant Area Grande provem per primer cop les Zamburiñas, boníssimes, un "pulpo a feira" i uns tomàquets del seu hort, i per acabar un arròs de marisc i unes canyetes de crema de postres. Tot regat amb vi Valmiñor, per suposat.

La tornada fins a Gondomar la fem tranquil•lament per la carretera de la costa, fent alguna parada per fer fotos, travessant Baiona i fixant-nos en totes les autocaravanes que veiem aparcades. 😅😅😅

Un cop allà, regalem a l'Alejandro uns punts de llibre d'en Xavier (https://watercolorsbyxevi.wordpress.com/) i posem rumb a l'àrea de Pontevedra, on aconseguim aparcar a la penúltima plaça lliure.

Són les vuit del vespre i anem a passejar pel casc antic, que està molt a prop de l'àrea. Passegem pels seus carrers, molt animats, i anem fent fotos i gravant algun petit vídeo. A tot arreu hi ha terrasses de bars i restaurants plens de gent. En un carreró inclús estan couent el pop al carrer!!! Ens ha encantat, però és hora de tornar a l'àrea per sopar i dormir.

L'àrea on estem té 20 places i dos espais per fer el canvi d'aigües. No està permès treure taules, cadires i tendals, l'estada màxima és de 72h i és gratuïta!!! Pot ser que sigui una mica sorollosa pel trànsit, demà us ho explico 😘😘😘.

Quilometratge total acumulat: 1.407,1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari!